Sint-Jacobsnieuwstraat 87 - 9000 Gent

Gent Holidayland

Image of Ghent, Belgium during twilight blue hour.

Eigenzinnig Gent ademt geschiedenis en biedt je een tot aan de rand gevulde cultuurcocktail. In juli en augustus geven we tweewekelijks twee overnachtingen én een verrassingspakket weg. Ontdek de wedstrijdvraag van deze week en waag je kans!

Gent Holidayland 1: Gent, stad van kunst en cultuur

Nic Balthazar is verliefd op Gent en hij is zeker niet alleen. Hij neemt je gedurende 8 afleveringen mee naar bekende en minder bekende plekken in Gent tijdens “Gent Holidayland”. In deze aflevering: Lights on Van Eyck, de Gentenaar, het Belfort, bootje varen door het centrum en de Seven Senses Tour.

Gent Holidayland 2: Gent is vree wijs

Nic Balthazar is verliefd op Gent en hij is zeker niet alleen. Hij neemt je gedurende 8 afleveringen mee naar bekende en minder bekende plekken in Gent tijdens “Gent Holidayland”. Deze aflevering: het Gravensteen, Design Museum Gent en het Lam Gods. Ontdek tweewekelijks een nieuwe aflevering, beantwoord de wedstrijdvraag op het einde van de video en waag je kans!

Ghent Holidayland 3 - Gent zit vol artiesten

Nic Balthazar is verliefd op Gent en hij is zeker niet alleen. Hij neemt je gedurende 8 afleveringen mee naar bekende en minder bekende plekken in Gent tijdens “Gent Holidayland”. In deze aflevering: De Bijloke, het STAM en topgastronomie in Gent.

Gent Holidayland 4 - Kunst en trampolines in het Groen

Nic Balthazar is verliefd op Gent en hij is zeker niet alleen. Hij neemt je gedurende 8 afleveringen mee naar bekende en minder bekende plekken in Gent tijdens “Gent Holidayland”. In deze aflevering: het Maaseikplein, het Museum voor Schone Kunsten (MSK), het Museum voor Actuele Kunst (S.M.A.K.), de Blaarmeersen en onze Gentse ondernemers .

Gent Holidayland 5 - Gent met een fiets onder je billen

Nic Balthazar is verliefd op Gent en hij is zeker niet alleen. Hij neemt je gedurende 8 afleveringen mee naar bekende en minder bekende plekken in Gent tijdens “Gent Holidayland”. In deze aflevering: Keizer Karel, de Sint-Baafsabdij, de Sint-Pietersabdij, fietsen in Gent en omstreken en de Kastelenroute.

Gent Holidayland 6 - Gent is het beste van het beste

Nic Balthazar is verliefd op Gent en hij is zeker niet alleen. Hij neemt je gedurende 8 afleveringen mee naar bekende en minder bekende plekken in Gent tijdens “Gent Holidayland”. In deze aflevering: de Boekentoren, onze Begijnhoven, wandelen en fietsen in de Leiestreek en een culinaire wereldreis in het Gentse Patershol.

Gent Holidayland 7 - De industriële glorie van Gent

Nic Balthazar is verliefd op Gent en hij is zeker niet alleen. Hij neemt je gedurende 8 afleveringen mee naar bekende en minder bekende plekken in Gent tijdens “Gent Holidayland”. In deze aflevering: Opera Gent, het Industriemuseum, Kunstcentrum Vooruit, Huis Van Alijn, het Patershol en shoppen in Gent

Gent Holidayland 8 - Een prachtige regio

Is Gent nu echt de schoonste stad ter wereld? Daar is geen twijfel aan volgens Nic Balthazar. Bovendien moet ook de regio rond Gent niet onderdoen. Van eindeloze fietsroutes langs prachtige kastelen tot de heilige kasseigrond van de Vlaamse Ardennen, ook in de regio rond Gent valt er heel wat te beleven.

In deze aflevering: hippe street art – Oudenaarde, het centrum van de Ronde Van Vlaanderen – fietsen in en rond Gent – evenementen in de stad

Gent Holidayland 9 - Stad met absoluut meesterwerk

Volgens kunsthistorici moet je het minstens één keer gezien hebben in je leven, de Aanbidding van het Lam Gods. Dit absoluut meesterwerk wordt aanzien als één van de meest invloedrijke schilderijen ooit gemaakt en is dus een echte ‘must see’ tijdens je citytrip naar Gent.

In deze aflevering: De Sint-Baafskathedraal, het Lam Gods en zijn imposant bezoekerscentrum.

Gent Holidayland 10 - Tussen kunst en wetenschap

Al fietsend door Gent kom je het ene na het andere interessante museum tegen. Soms met een wetenschappelijke inslag, maar vooral ook met veel ruimte om zelf na te denken. Laat de verwondering toe en ontdek het vooral zelf!

In deze aflevering: de Plantentuin, het Gents Universiteitsmuseum, de Wereld van Kina en het Dr. Guislain Museum.